hanna roth

live, love, laugh

Hööks och mer

Publicerad 2008-12-30 22:26:48 i fjordisar,

 

Hallå där, sista blogg inlägget för det här året tror jag :)
Idag blev det en ritkig hästaffärsdag. Steg in i 4 st olika. Men köpte bara något i 2 av dom.
Vid elva kom Virre & Terese och hämtade mig och Vikky (som hade sovit här) och vi åkte mot Västerås.
Målet var Hööks! Där hittade jag inte så jätte mycket. Men två blåa nosludd och ett par snygga ridstrumpor !

Nästa blev Nisses! Typ som Rusta fast fräschare och myyycket större. Fanns as mycket hästsaker faktiskt.
Hittade VÄRLDENS SÖTASTE täcke som Maja fick. Ett rosa ländtäcke och det står "Bästis" på baken, för 110 kr.
Skitabra, och ett par bruna ridbyxor för 180 kr. GLAD ! Och så köpte jag två grejer till mig och Anchi så vi inte ska frysa, men jag kan inte säga vad det är för Anchi vet inte än, hihi !

Nu bar det av till ett matställe där personalen var knäppa och otrevliga. Haha han i kassen skrek på Virre att hon var dum i huvet typ för hon tänkte ta kvittot. Sen när jag och Vikky skulle betala våran pizza så säger han " asså jag mår så himla illa, jag vill spy, känns som jag kommer explodera, fyfan" .. Vi ba öh okej synd förej!

Efter det drog vi hemåt, fast mot Kumla istället. Kollade in Kaias, det sög, skitdyrt och litet, och KALLT! Ingen köpte något. Då blev det Tillhäst i Marieberg där Terese köpte en grimma till Rova. "Trygg" stod det på den. HAHA men det var fin!

Nu var vi äntligen hemma och drog ut på en ridtur, minus Vikky som åkte till Tilde i Lanna. Idag red på typ några km på E18. Lite coolt alltså, gamla alltså, inte nya ! Hah :) Gick jätte bra faktiskt. Struntade nästan i bussarna som kom, krånglade bara lite någon gång.

Nu är jag hemma och taggar nyår! Ska till Unni med Vikky det blir myyyyyyyyys! Tacos och skit :)
GOTT NYTT ÅR !

Riktig vinterkyla

Publicerad 2008-12-29 22:25:04 i fjordisar,

Jag har en sak att säga.. : ÄNTLIGEN ! Jag har väntat och väntat och gått och klagat för varje dag det närmade sig nytt år över att det bara var lera i hagarna, plusgrader, regn & slask, ingen snö och sådär.
Men nu är det äntligen kallt. Jag struntar i om man måste ha massa extra kläder på sig, för det är såhär det ska vara. Vinter är vinter och sommar är sommar!

Iaf så skulle jag komma fram till att hagarna är stenhårda och inte lägre asgeggiga så man sjunker ner till knäna och har svårt att komma upp igen. Dock så är det svårare för hästarna, för det är verkligen stenhårt och buckligt, men så är det.


Idag red Anchi och jag på "banan", efter jag och Virre hade varit ute och tömkört Ragna (f.07) Hon var jätte duktig, men lite läskigt var det när bruna hästar kom och blåste och hoppade runt. Då tyckte lill tjejen det var bäst att hoppa åt sidan och backa, tur att jag var med, annars hade Virre Pirre fått det jobbigt. Jaja, på banan där vi red var det hårdare än jag hade trott så det blev ingen galopp utan mest skritt och lite trav. Maja var jätte duktig och bjöd jätte fint framåt och tyckte det var kul att jobba lite. Eftersom jag har ridit nu ett tag så är hon mjukare i höger sidan, därför är det bra om Virre också rider ibland för hon stärker vänster sidan. Selling rider ju mest ut i skogen på henne. Men nu måste vi träna lite tills nästa vecka. Då är det träning i Loviseholm! Ska bli sjukt kul, lite nervöst. Första träningen med Maja sen typ, vår 08.


dressyr km höst 07 korsbacken

Nu taggar vi Hööks västerås imorgon! Tror jag ska köpa Termobrallor iallafall, och typ pälsglans.
Puss

Sova på saken..

Publicerad 2008-12-29 10:33:04 i fjordisar,

Det gjorde jag. Om Julle alltså. Och fy vad jag tänkte innan jag somnade. Var tvungen att skicka iväg ett sms till Vikky mitt i natten och skriva av mig, blev hur mycket som helst.

Iallafall så kom jag inte fram till ett skit, eller jo, antingen skiter jag i Julle och kör rejset på Maja, även fast jag kommer ångra mig. Maja är ju den bästa jag kan hitta, men vadå, det vore ju inte fel med två bästingar.

Grejen varför jag velar, är ju för att om jag får en foderhäst, måste jag ha ett bättre och roligare jobb (Sjunger på ålderdomdshem nu) Varje söndag, tjänar ca 1000 i månaden. Det är kul, men tar ALL min energi. Och orka fortsätta nu till våren tänkte jag, men jag kan ju jobba typ varannan söndag. Men då blir det typ 500-600 i månaden? Då känns det som att jag lika gärna kan knacka dörr och gå ut med folks hundar.

Jaja, jag vet inte. Ska rida sen med Anchi & Rova sen på "banan". Ska väl mjuka upp lite inför 5e Januari. Då tar vi första lektionen jag och maja tillsammans sedan vår 08. Hon stod ju halt hela sommaren så blev inget med det då.
Nu ska vi komma tillbaka igen, hoppning vet jag ej, jag tror jag satsar på dressyren.

Kramis

Bara massa gulingar

Publicerad 2008-12-28 21:47:19 i fjordisar,

Hela helgen blev hästig. Tänkte ta och berätta lite idag.

Igår efter marieberg med Vikky åkte vi till ett stall ute i Lanna, där står det några gula och nu 2 icke gula hästar.
(Gula hästar är i allt fall fjordingar för de som inte fatta det :)
Det är så att Vikky har lånat en häst på foder så vi skulle fixa lite med grejer och sådär. Det var mysigt, och Vikkys nerver kom, visst att hon haft dom ett tag, men nu var hon nära!

Vi hängde också inne i två hästaffärer, Tillhäst & Granngården. Till häst är ju så jävla dyrt så det inte är sant, jag förstår inte. Jag hoppas till tusen på att Hööks öppnar i Marieberg, då kommer dom lätt konkurera ut Till häst så dom kanske lägger ner ! Eller? Jag kan väl drömma iallafall. På tal om det så drar vi iväg några tjejer till Hööks på Tisdag, så himla kul ! Jag vet inte vad jag ska köpa, men det blir väl något till Maja. Hon har inte fått något i Julklapp än, men vadå vad ska man köpa i julklapp till en häst. Jag köpte ju pälsglans men det är ju inte så roligt direkt ahahah ! Får väl köpa en lyxig borstkliare eller något. Tror ingen häst njuter mer än henne när man borstar henne under magen, haha så söt !

Iallafall, sov hos Vikky och vaknade upp. Den stora dagen! Vi började med att åka dit hon skulle hämta hästen, alltså hos Kattis. Kattis har typ 15 hästar eller något. Varav 3 av dom är inte gulingar, utan bruningar. Men sånt går ju också :D
Hon har också typ får (har hon kvar dom Vikky?), grisar, katter, marsvin, ja det finns det mesta där.
Och såklart så har hon en häst jag är jätte fäst vid. Det är Julle ! Har ridit han en gång och det var bland dom underbaraste och tryggaste ryggar jag nånsin suttit på. Stor och snäll. Men endå inte jätte klumpig.

Han ska ut på foder, och jag är fäst vid han. Men vet inte alls hur jag ska göra. Jag har ju Maja.. Får klura vidare på tanken. Mamma skulle ju bli glad, för hon kan ju rida han :) Han på bilden härunder.



Nog om Jullebulle.
Efter några timmars fix så lastade vi på en Tilde ! Vikkys Tilde numera, och åkte mot Lanna. Tror det kommer gå jätte bra för henne och hon kommer ha så himla kul, så taggadd själv på att skaffa någon. Men inte egen, det vet vi ju hur det gick förra gången liksom.. Jaja, önskar Vikky lycka till ! Jag kommer iallafall åka ut och ta hand om Tilde om det är någon gång Vikky mår skit. Sånt händer ju också. Och man ska ställa upp för sina vänner :D

Lite bilder från idag :

     
    jag & julie                         tilde (vikkys)                         jag & kisse       

     
   jag & bruningar                  jag & mysjulie!

puss!

Häst-tema

Publicerad 2008-12-28 21:28:07 i fjordisar,

Nu gör jag om lite här. Har bestämt mig för att satsa på att skriva om mitt liv som hästnörd. Jamen lite gott och blandat om vad jag håller på med egentligen. Så det blir mest inriktat på det.
Rasen jag håller mig till är iallafall fjordingar, och så har det varit i 2 år nu. Är i ett stall med 6 fjordingar, och har en av dom på delfoder. Det är min älskade Maja. Hon har jag var ute förra året och tävlade ganska mycket.



Hoppas jag blir lite mer taggad på att skriva nu kanske när jag bara kommer skriva om något som intresserar mig.
Kramsi

(24 feb - både häst och vanlig)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela