hanna roth

live, love, laugh

Dressage träning

Publicerad 2009-01-28 22:10:15 i fjordisar,

Hej jag har inte bloggat på tusen år för jag har hur mycket i skolan! Och internet har inte funkat heller... som vanligt!

Detta skre jag i måndags (kväll)

Kom hem från stallet vid nio. Bussen såg mig inte vid busshållsplatsen så han körde förbi sedan
tvärstannade han att det visst stod en tjej vinkades med en liten reflex... Dom kanske kan sakta in LITE
vid busshållsplatser iallafall så man har någon chans att bli upptäckt..

Träningen är jag JÄTTE NÖJD med !

Instruktören trivdes jag med jätte bra. Tror det blir att fortsätta rida där ibland för henne. Vet dock inte hure
blir med Cicci på Karlslund då. Loviseholm är ju mest praktiskt eftersom det ligger någon/några ynka km från oss.

Tränade mycket övergångar, kvicka glpfattningar, sidvärtsflyttningar (skänkelvikningar) och formen i alla gångarter, mycket småvolter.

Höll på ca en timma, Maja är ju inte rakad så hon var sjöblöt precis överallt .. Men hon är så knäpp, hon blir jätte trött men kämpar på hur länge som helst för hon tycker det är så sjukt kul! , så det gäller att känna av när hon börjar bli trött så man inte kör allt för hårt med henne.

Att "tänka på" saker, var bland annat att variera betten, hon tyckte jag kunde fortsätta rida med gummibett men det klämmer tydligen i mungiporna endast vid lättare tag i tyglarna, så det kunde orsaka sår i mungipor osv. Men det var tydligen inget större problem.. Äsch jag vet inte. Jag menar, jag håller ju koll på hennes mun och så, så att det inte blir något. Fy vad skönt om det skulle funka med vanligt igen!
Gamla goa tider! Men nej nu får jag sluta pladdra på om massa bett. Det här håller ju för tusan på att bli en bettblogg... !

Hon tyckte jag hade bra sits och så, följsam och mjuk, drev fram och använde sitsen rätt istället för händerna.

En annan sak hon tyckte var viktig, det beror väl på hur man ser det, men jag håller med till viss del, är att Maja måste lära sig att bli riden med Spö utan att bli så fruktansvärt stressad. Det går ju ibland men oftast hetsar hon upp sig, och då känns det ju onödigt att använda, när hon ändå är så himla pigg liksom. Men det kan vara väldigt bra att ha, vid dressyrträningar osv.. Att förstärka hjälperna med. Istället för att sitta och ponnysparka i sidorna vid ex.vis skänkelvikningar, så har man bara ett spö och duttar lite i sidan.

Det var lite fler små saker och så men dom orkar jag inte rabbla upp.
Jag är iallafall nöjd och både Majs och Jag hade roligt :) Huvudsaken ju!

Hur pepp som helst på fler träningar, ljusare kvällar, lite varmare väder och små tävlingar såklart, sommar here we come, typ. och en sak till jag måste tillägga. Barbacka ridning med flipflop (eller foppa toffler) och bikini, på galmna fjordingar, kan det bli mer sommar alltså?


Tjing

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela