hanna roth

live, love, laugh

Hööks premiär i örebro!

Publicerad 2010-04-29 21:13:41 i horsie,

Nyss hemkommen från en häst eftermiddag och kväll. Först åkte jag och mammsen iväg till nyöppnade Hööks i Marieberg. ÄNTLIGEN finns det i Örebro, säger jag bara! Har längtat länge på det. Visst, det var lite utav ett nöje och mysigt att åka iväg några mil för att shoppa också, men det här är så bra.

Köpte lite blandat: ridstrumpor, crw tröjor och ett linne, nyckelringar, stroppar, namntavla och såna grejer.

Sen blev det iväg till Speeden och skriva nytt kontrakt med Anna eftersom jag ska gå över till halvfodervärd och ha han till 31a juli.

 

Det här köpte jag bland annat. Ja, jag gillar blått!

bloggstrul och matte

Publicerad 2010-04-28 12:19:02 i vardags,

Flera som påpekat att det inte går att kommentera min blogg...
Förstår inte vad som kan vara fel.

Idrott snart. Sen extramatte. Nationella nästa torsdag förbövelen, känns väl..... sådär? Någon som är asssssaduktig på matte och som kan tänka sig hjälpa mig? Känner att jag gärna inte vill ha skiten i trean också.

Speeden ♥♥♥♥♥

Publicerad 2010-04-26 23:26:36 i speeden <3,

Lite positiva förändringar gällande världens bästa pållis! :

  • Han kan snart börja skrittas igång några gånger i veckan. Veterinärer överdriver alltid med hur länge man ska vänta eftersom hästägare alltid börjar med igångsättningen tidigare. Han är heeeelt hältfri och tar promenader med han. Han har stått i snart 4 veckor och veternären sa 2-3 månader. Skritt några gånger i veckan max 20 minuter, på rakt spår och jättemjukt underlag borde funka. Tänkte typ någon av paddockerna eller terrängbanan.
  • Speeden kommer att stå kvar på Latorp till iaf sista maj för att han trivs så bra där. From 1/5 kommer jag och ägaren dela på honom så jag bara är halvfodervärd då. Mindre kostnad och tid för det är så mycket nu med allt. Sen i augusti får vi se hur det blir, men först ska jag ut och jobba på ridläger ju i början av augusti. Men vem vet, han kanske kan följa med dit..?jag ÄLSKAR dig underbara du!

underbar årstid

Publicerad 2010-04-26 23:14:13 i vardags,

HEJ! på er folk.
Mycket just nu. Festival på lördag. Vokenshelg. Nationella i bajsämnen har satt igång. Speeden. Leva. Sova. och allt det där. Men jag ska inte klaga, för livet är bäst just nu. Allt rullar som det ska och det är skönt.

Jag hoppas ni inte har glömt bort festivalen på lördag! VÄRT att komma dit jag lovar dig. Vi behöver fortfarande några fler som kan jobba som Crew så vore super om du var sugen på det.Vädret är bäst. Vår gör mig lycklig. Ha det bäst mina kamrater, och förvänta er inte så många blogginlägg om dagen. Om ens ett.. Våren håller mig faktiskt borta rätt mycket från datorn. PUSS!

inspelningshelg

Publicerad 2010-04-23 22:27:31 i vardags,

Hallå alla bloggisar och annat folk. Jag har inte så mycket att tala om egentligen. Eller jo det har jag väl. Men jag orkar inte sitta och rabbla upp allt ikväll när jag behöver sömn.

Jag tog mig igenom ett muntligt nationellt prov i Engelska B förut. Svinnervös var jag, men fick göra det med Martin så det gick bättre än väntat, även fast jag stammade mig igenom det mesta. Hade också betygssamtal i idrotten, och som sagt: Har jag väl bestämt mig för ett betyg så har jag. Så det slutade väl med en arg och besviken gråtande Hanna. så kan det gå. men jag ska kämpa!

Den här helgen spelar vokalensemblen in skiva i Tysslinge kyrka, så har fullspäckad helg kan man säga. Idag är avklarad. Imorgon är det heldag, och på söndag är det konsert. Vokenshelg alltså! Mycket jobb men kul som satan. Härligt sen när skivan är klar :)

Godnatt och ha det bäst!bild: vokens

det är inte snö, jag lovar

Publicerad 2010-04-21 16:33:06 i vardags,

Haha, alla går runt helt förtvivlade och gnäller på att det snöar. Det är snarare typ blött och segt regn typ, lite vitfärgat också. Men snö kan jag inte kalla det faktiskt. På tal om snö, jag ska byta header.

Nu ska jag vidare till Bulten (som min hovslagare kallar speeden), sen får vi se om det blir Martin eller slapp hemma.

hej å hå vad det går

Publicerad 2010-04-19 21:51:42 i vardags,

Mycket att tänka på.
Häst. Munkorg. Celler (prov). Skola. BTN festival. Bloggen. Gratisbio. Motion. Mat. Sova. Duscha. Fast mycket glöms bort.
Nu skulle jag betala lite räkningar, men jag är ju dum i huvudet som har glömt koden så det blir inget med det.

SÅ: JAG ÄR INTE DÖD JAG HAR BARA ETT LIV SOM JUST NU ÄR VÄLDIGT FYLLT HIHI. nås på mobilen, om jag har täckning.

Glöm inte rösta på mig för att jag ska bli veckans blogg: http://mayha.blogg.se/2010/april/finalisterna-i-veckans-blogg-tavling-borja.html

ha det bäst!

island vulkan aska flygplan inställt moln

Publicerad 2010-04-17 21:54:52 i blandy,

Blaaaaablabla. Människor är totalt krossade och förstörda. Alla är panikslagna. Flygplanen är inställda. Nejmen oj det blir ingen onödig solsemester. Synd för er. Sverige duger faktiskt bra.

Har du drabbats av det här eller känner du någon som kommer? Jag har inte drabbats ett skit av det, och kommer inte göra det heller, iallafall inte än på ett tag skulle jag tro. Funkar att ta båten om jag ska till favoritlandet London, men det har jag inga planer på just nu. (update: jag menar såklart england..)

Jag tycker det här är värstacooooolt att de 10 000 flygplan som skulle varit uppe i luften nu står nere på flygplatsen helt tomma istället. Snacka om att luften blir lite ren en stund.... fast snart börjas det väl igen.Ännu roligare att de som egentligen skulle flygit hem från deras semestrar, tar taxin istället. Några galningar payade 38 000 kr för att åka Taxi hem till Sverige från Spanien. Men visst, var man rik så.

bringthenoise festival

Publicerad 2010-04-17 17:05:00 i kulturis,

Jag har ingen tid till bloggen just nu. Stallet tar all min tid, plus att det är mycket runtomkring som tex plugg och bring the noise. Vi planerar inför en festival som vi har 1a maj!

då MÅSTE du komma!
du kan också få vara "funktionär", hör av dig till mig då!

Låt dig inte hindras

Publicerad 2010-04-13 16:51:30 i healthy,

Nu har det gått ungefär fem månader, dvs nästan ett halvår, sedan jag bestämde mig för att börja äta nyttigt och träna mer. Den här perioden har inte varit mer än sjukt bra säger jag bara! Såhär bra har nog min kropp aldrig mått förut faktiskt, och jag blir så himla glad och lite tårögd när mina vänner kommenterar på att de ser skillnad på min kropp..!

Jag vill verkligen uppmana er andra till att verkligen ta er tid för att gå iväg och träna när ni egentligen hellre sitter vid datorn eller segar på stan. Man ångrar sig inte direkt om man kommer iväg... bara om man inte gört det. Det är så SJUKT värt, och försök att skippa den där godisbiten som ser så smaskig ut. Jag lovar: Det är lättare än vad du tror. Men din hjärta lurar dig, kroppen vill egentligen inte ha i sig skiten. Men hjärnan vill. Kämpa på snyggingar! Det är faktiskt bra väder nu och perfekt för lite jogging, cykling och andra grejer, så kötta gärnet!om inte annat, prova yoga.

rebound

Publicerad 2010-04-13 16:36:49 i kulturis,Jag är en liten tönt. Men detta är Eddie & Rabih som numera kallas "Rebound". Jag har inte hört hela låten, men en snutt av den och den lilla man fick höra var sjukt bra. Men då har jag lite udda musiksmak också, eller såhär: Im an alleater! hahaha. men jag säger bara: gött snyggingar!

Bli hästägare?

Publicerad 2010-04-12 22:09:01 i speeden <3,

Okej det här är sjukt. Anna frågade mig tidigare idag om jag var intresserad av att köpa Speeden. Vem blev chockad liksom.... om inte jag? Jag hade aldrig tänkt mig att hon skulle sälja honom då jag vet hur mycket han betyder för henne. och han betyder minst lika mycket för mig. Så kul och underbart som jag haft det den här perioden då jag varit fodervärd har jag nog aldrig haft. Jag har stått ut med slit och att det kostar och tar typ all min tid på dagarna (förutom skolan), allt annat lyfter upp det.

Är det någonstans där jag kan känna mig lugn, trygg, älskad och behövd så är det i stallet. Jag tror inte jag är ensam om det.

Vi får se hur det blir, nu är det bra som det är... men det är ju värt att fundera över det iallafall.

ibland har man tur

Publicerad 2010-04-12 21:49:52 i vardags,

Häromdagen vann jag detta från Willys:synd bara att jag inte äter godis, men tur att man har vänner som gör, så dom har ätit upp det.

syster 10 år

Publicerad 2010-04-12 17:02:48 i blandy,

världens bästa syster är numera 10 år (känner att jag är tant snart, så fort går det)..............  GRATTIS bästa du!jag älskar dig min plutt !!!!!!!!!!!!!! <3

helt slut

Publicerad 2010-04-10 23:58:08 i vardags,

Vi har haft konsert vecka nu så jag är heeeeeeeeelt död. Även fast jag inte gjort så värst mycket alls faktiskt. Jag var med på hela ett nummer!!!!! yey, vokens. Men jag stod i garderoben och gav lärarna blommor. Så jag var så duktig så. Nu är jag sketatrött. Upp tidigt som vanligt för att morgonfodra. Vore något med sovmorgon..
GODNATT!

Ändringar gillas

Publicerad 2010-04-09 23:43:31 i speeden <3,

Hej! Fullt upp nu, men har haft en hästfri dag idag. TACK Anna&Mami för hjälpen. Vi har haft vårkonserter så jag har varit upptagen från 08.00 till..... nu typ. Blir stallet imorgon iallafall med Carro, en gammal hästkompis från Karslund, blir super!

Jag och ägaren till Speeden har kommit fram till att låta Speed stå kvar på Latorp för att han trivs så pass bra där, iallafall till sista maj. Från 1a maj kommer vi att dela på honom också, så att jag inte har alla dagar i veckan.. Då kanske man hinner med andra saker också. Det blir nog bra det här får jag hoppas! :)

Ha det bra. Sängen nu.

Long way to go

Publicerad 2010-04-08 10:32:13 i vardags,

Hej på er. Ni förstår nog nu varför det inte blir så mycket blogg.. Tiden finns inte, den bara rinner iväg. Fast samtidigt känns det som att tiden går jättesakta. Det är bara torsdag idag, och han har varit sjuk i en vecka, det känns som en evighet.

Var iväg och morgonfodrade förut, nu sitter jag och lyssnar på Owl City. Livet känns lättare nu, när jag ser att speeden mår bättre. Han är pigg och glad, och tokig. Han är så jävla uttråkad så det finns inte! och då har han bara stått i en vecka än så länge... 2 månader och några veckor kvar. Kan ju bli kul.. eller inte! Ska ut sen igen efter vårkonsertrepet, ge medicin och sådär.

usch vad jag saknar min bästa vän just nu.
vi ska inte vara från varandra såhär länge vetuuuu!

Fång

Publicerad 2010-04-06 21:11:53 i speeden <3,

Jag ska sammanfatta de senaste dagarna. Nu blir det mycket häst men det är faktiskt det mitt liv kretsar kring.

Speeden har fått fång. Han ska äta medicin i 10 dagar. Vila i 2-3 månader från arbete (alltså så ska han sättas igång runt mitten på sommaren). Jag besöker stallet 2-3 gånger om dagen. Han kommer nog flytta hem igen snart där han får tillbringa sina vilomånader.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men huvudsaken är att han blir bättre mitt hjärta <3

Tack alla ni som stöttar och hjälper mig. Det betyder massor. Utan det hade jag nog brytit ihop för längesen. Nu gäller det att tänka positivt och hålla huvudet högt.

vad är mer underbart än våren

Publicerad 2010-04-03 21:23:16 i vardags,

Som sagt, jag bloggar ofta om hur bra våren är. (ja jag ska byta header snart!)
Det är min absoluta favoritmånad.


jag och syster på bilden, promenad runt oset.

fågelkvitter, sol, kortärmat, lera, blekt hår, solbrillor, sena kvällar, och mer.
Vilka ord tycker du förknippas med våren?

Inget jag är van vid på det sättet

Publicerad 2010-04-03 15:44:42 i speeden <3,

Idag är Speed bättre än vad han var igår iallafall, känns skönt. Igår blev ett rent helvete alltså. Det här är första gången någonsin jag stått och haft ansvaret över en sjuk häst. När hästar fått sjukdomar och sånt förut har jag varit medryttare och det har inte varit mer med det, nu är det helt plöstligt en annan grej bara för att jag är fodervärd. Men jag gör mitt bästa, och tackar alla runt omkring mig för allt stöd och all hjälp jag får!

Vi tror att det kan vara en överansträngning i frambenen där han markerar, för att han övergått till ganska mycket träning och ridhus i veckan, istället för mest skogsridning. Jag hoppas att det är det, för då går det förhoppningsvis över rätt fort. Men ingen stress, huvudsaken är att han blir bra, att det kanske inte blir någon tävling och ingen ridning i veckan bryr jag mig inget om.

 
världens vackraste

Nu står Speeden i en utebox i Latorp och har det skönt, vad jag hoppas iallafall. Igår kväll när jag och Alice var i stallet och skulle kvällsfodra lite, så såg jag ingen i boxen. Jag höll på att svimma alltså, men när jag går lite närmare ser jag att han ligger och sover, sötnosen. Han som alltid brukar äta ;)

Att det inte blev någon Gillersklack är supersynd, men jag har världens bästa Familj som stannar hemma för min skull, och det går ju att fira påsk hemma med!

och Glad Påsk på er! inte för att jag bryr mig om påsken speciellt mycket, den är bara överskattad och till för att affärer ska tjäna pengar, men för att vara trevlig.

Det viktigaste är du

Publicerad 2010-04-03 15:26:22 i speeden <3,

Det blev ingen resa med familjen över påsk. Min älskling är halt. Fan. Bli bra nu, det är allt jag begär.
Att tävlingen ligger risigt till är inget jag bryr mig om, bara du blir bra underbara du.<3

gillersklack

Publicerad 2010-04-01 21:28:08 i vardags,

Imorgon åker jag med familjen bort över helgen. Vi ska till Gillersklack, och nej vi ska inte åka Slalom. Aldrig i livet det verkar ju livsfarligt faktiskt, jag håller mig till pulka och ridning, gokart är också roligt. Men det blir chill, mys och bad däruppe i stugan. Ligger typ 8 mil ovanför Örebro om jag fattat rätt.(den stugan blir det, men hoppas på mindre snö eftersom att det är vår nu...)

HA EN BRA HELG OCH GLAD PÅSK PÅ ER!

Hjärtegull

Publicerad 2010-04-01 21:24:41 i speeden <3,

Underbara killen. Idag gick lektionen super, och jag har börjat att få tillbaka hoppet om att vi har en litenliten chans att bli godkända på Dressyrtävlingen. En placering behövs inte, bara vi kommer runt hela programmet, något snyggt iallafall. Min tränare var tillochmed sugen på att följa med och coacha på framridningen, vore skitbra!han är ju för söt alltså !
Hur har eran dag varit?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela