hanna roth

live, love, laugh

En annan del av Närke

Publicerad 2010-01-31 12:03:21 i vardags,

Sitter i viby hos frostisarna. Just nu vid datorn. Nu ska jag åka hem!

Sedan blir det IdolCalle & IdolErik med anchi. Jag hade nog inte dragit dit själv, men vad gör man inte för sina vänner ;)
Calle är ju faktiskt en mumsbit.

Dressyrlektion

Publicerad 2010-01-30 12:44:25 i speeden <3,

Jag är lite... trött... haha fast var inte tvungen att gå upp sex imorse så jag ska inte klaga.
Red lektion i kylan. Dressyrlektion. Var lite opepp men efteråt kändes det bra. Speeden tror att det är han som bestämmer och att han kan göra vadsomhelst så det blir lite minirodeo ibland, men så får det vara. Han ger väl sig så fort han fattar att det visst är jag som bestämmer. Anna, tränaren, var superbra! jättekul tränare och aktiv och duktig.

Nu är det kallt igen, och jag är inte en sån som klagar,men jag hade föredragit 10 minus, inte 20.. men vad gör man. Äntligen en riktig vinter!

Snart ska jag iväg till Frosten, var ett tag sen. Kommer hem imorgon.Blir ev. Taffsnäs kurs nästa helg. är ju bara 15 km dit så borde ordna sig. Vi får la se!
update: jag menar förstås 15 mil!

Taffsnäs...

Publicerad 2010-01-28 20:56:33 i fjordisar,

Ojojoj, nu fick jag typ napp.

Taffsnäs fjordhäst ridläger vill ha dit mig nästa helg på en ledarkurs om jag vill jobba där i sommar. Då är den obligatoriskt, och då får jag alltså jobbet. Men jag vet ingen lön eller något än... Oj vad plötsligt liksom. Då ska man ta sig dit också.. Är ju en bit. Någon mer som är pepp på det? Några veckor i sommar - jobba på ridläger. Hur underbart skulle det inte vara? :)

Dittenochdatten

Publicerad 2010-01-28 20:43:24 i vardags,

Ojsan här är blogg.se omgjort. Haha jag vänjer mig väl, hoppas det funkar bra bara.
Jag är så duktig som inte sitter vid datorn lika mycket nu. Jag har 15 minuter kvar, sen måste jag gå härifrån. Då blir det att plugga Engelska.

Idag sökte världens bästa syster till världens bästa skola (karljohan). Hon tyckte det gick bra, hoppas verkligen att hon lyckas komma in. Håll tummarna! (a)

Jag har inte så mycket att skriva egentligen. Fyllde på mobilen förut. Var bara jobbigt utan alltså.. Fick låna ALLA andras telefoner, orka. Men nu är jag smsaktiv igen!

Glöm inte kolla in helenihanni.blogg.se. Ny video uppe från igår när brandkåren besökte teater/dans stället (svänghjulet) som Risbergska har.tur att man är så söt. kanske skulle bli brandman?

Boxaerobics när den är som bäst framför tv:n

Publicerad 2010-01-26 20:16:12 i healthy,Den här dvd:n fick jag av Unni i julklapp. Orkade faktiskt inte dra iväg till Gustavsvik så satte på den på Tv:n, peppade syster och körde igång! var faktiskt superkul, bra träning under en timma ungefär. Både aerobics (koordination) och kondition+styrka. Jag är ju inte den bästa på att röra mig snyggt... nu lär det bli bättre när jag kommer kötta aerobics hemma OCH på friskis. Hahahhaha, är du pepp på att köra med mig här hemma så säg till, är ju lite billigare! tillochmed gratis ;)

en grej till: Jag blev lite inspirerad av min vän edvin, att inte sitta vid datorn så mycket. Man fastnar lätt här flera timmar. och vad tjänar det till egentligen? njae ingenting typ. Så 30 minuter om dagen MAX! Fan vad gött! Det låter som att jag plågar mig själv, men blir bra i längden.

cyklade in 2 miljoner till Haiti

Publicerad 2010-01-26 16:32:43 i blandy,

Det här är min nya idol! Den här 7åriga killen cyklade sponsrat under två dagar, och fick in 2 miljoner kr (hans mål var 6000 kr) till det katastrofdrabbade Haiti. Helt sjukt. Fenomenalt.

Glósóli

Publicerad 2010-01-25 21:05:11 i vardags,

Sigur Rós
värd musik.Idag har jag haft fett hår och kännt mig trött och konstigt. Bara för att jag försov mig. Såklart. En tur till marieberg var skönt. Även fast jag knappt gjorde något vettigt. Nu borde jag plugga. Men det är roligare att göra havregrynsgröt.

Mina gratis sms är SLUT (så ni vet alla mina smsvänner, jag kommer inte svara) Jag har 2 kr kvar på kortet. Dags att fylla på? Eller så väntar jag till 1 feb. Känns mer rätt. Då ska jag köpa friskis kortet också. Pepp! Man ska ju längta liksom. Det är ju det som är grejen. Hur kul är det att göra något så fort man kommer på det. Nu blir det Friskiskort och Mobilpåfyllning om en vecka. Typiskt mig.

Söndag

Publicerad 2010-01-24 22:12:34 i vardags,

Imorgon är det måndag igen. Vad det går fort. Det är snart Februari, alltså snart Sportlov. Sedan kommer allt gå på en dans. Eller så kanske man inte säger, men det lät bra. Vi får sommarlov tidigt iår. Skönt!

Lär väl bli gymmet eller plugga efter skolan imorgon. Låter vettigt. Idag var jag och Elin duktiga och gick en långpromenad. Jag har träningsvärk.snygga tjejer detdär!
Tänk om man kunde vakna med rak lugg och platt hår och inte ett enda stort rufs? Fast vore väl rätt tråkigt kanske.

åh vad kul man kan ha

Publicerad 2010-01-23 21:05:04 i blandy,

Jag är beroende av att träna. Jag blir glad, lycklig, lugn och .. tränad! Förstår mig inte på folk som inte gillar att röra på sig.
Jag gillar cykla. Det är fan kul även fast det är snö. Då skrattar man för att man är så ful.
Jag äter det mesta utom onyttiga grejer. Kanske lite för mycket äppelmos dock.
Jag säger ja till havregrynsgröt.
Jag ger mig sällan in i diskussioner. (beror helt på vad det handlar om) Men speciellt om de är politiska. Då förstör jag bara.
Jag är duktig på att smsa utan att titta. Borde finnas tävlingar i det.
Jag stör mig på dryga människor som inte har något anledning att vara dryga. Det värsta jag vet. När man går på stan typ och helt plötsligt kommer det en ful fjortis som blänger sönder en för att den inte hade någe annat för sig. Men som tur är orkar jag inte gå runt och störa mig på det dygnet runt, bara när det sker.
Jag läser inte alls mycket. Dassböcker om folk har sånt. Annars Twilight serien.
Jag är vackrast när jag skrattar. Not. Jag är nog vackrast när jag är lyckligast.
Jag skrattar åt mig själv jämt. och andra såklart. Jag skrattar åt livet (på ett bra sätt alltså)
Jag är en typisk roth. Eller jag vet faktiskt inte.
Jag har aldrig hoppat fallskärm. Det är det sista jag ska göra innan jag dör. Eller alltså, det ska jag hinna med innan jag dör.
Jag är lycklig med mina underbara vänner, familjen, hästarna, musiken & esteterna, träningen osv.
Jag trivs inte när jag inte känner att jag trivs. Eller nu blev det lite fel. Jag trivs inte så värst i flygplan heller, bara i lyft och landning.
Jag är dålig på att plugga! Fan vad jag borde bli bättre på det alltså. och så är jag dålig på att tänka på mig själv. Jag vill ta hand om alla andra hela tiden. Resten är jag typ asbra på.. Eller inte. Se mig på ett par skridskor. Ojdå.
Jag är rädd för stormer, bränder och silverfiskar.
Jag älskar att jag är jag.
Jag uppskattar när folk berömmer än. Så man känner att det är personligt.
Jag tror på livet. Fast jag vet inte om jag tror på ett liv efter döden, fast det vore häftigt att bli typ något coolt.

Träningsvärk

Publicerad 2010-01-23 20:20:14 i healthy,

Oj, nu har jag varit dålig på att uppdatera. Men har varit sjukt skönt utan så mycket data några dagar. Idag har jag knappt rört mobilen också, fan vad skönt det är utan den! Den funkar ju knappt ändå.. Så..

Igår kom min träningsnarkomans sida fram. Blev gymmet på håltimman, sedan Skidor (har blivit grym alltså) och sist men inte minst Badminton. Idag har jag träningsvärk kan man säga. Överallt också! Åh jag blir så glad när folk säger att det syns skillnad på mig. Tack! Mer ska hända :)

Okej, bloggsug skala mellan 1-10. Typ 2. Så jag slutar nu. Ska snoka runt på andras bloggar istället och se om de har någe kul att tala om. Puss! Ha en bra helg.

såhär snygg är jag när jag åker skidor föresten. det är svårt att slå mig!


Photoshop

Publicerad 2010-01-22 12:09:45 i vardags,copyright martin @ photoshop

hahahahahhahahahahhahahaha tur att man inte ser ut sådär i verkligheten.

Tummenupp dag

Publicerad 2010-01-19 22:34:00 i vardags,

Fan vilken najz dag! Jag ville bara tala om det.
Glada människor.
Lyckat prov.
Behagligt väder.
Bra humör.
Info kväll på skolan
(fick en biobiljett av rektorn för att jag snacka gött om estet!)
och mycket mer bra.

Ett minus är väl att det knappt går att cykla ute, det är fan inte plogat där jag ska cykla. MEN jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag garvar sönder så fort jag sätter mig på cykeln, för jag vet hur idiotisk jag ser ut. Jag har inte lyckats ramla än men det kommer, jag är en kung på det! Att ramla alltså, och att cykla (bådeoch). Så jag tänker inte skälla på några plogarmän som sliter hårt under kvällen och natten. De kan ju faktikst inte hinna med alla små vägar här och där. Jag vill absolut inte ha sommar än, vill njuta lite mer av vintern. Hoppas snön stannar, orkar inte slask och blask i flera månader. Vem gör det?

Jahaja, nu upptäckte jag en sticka i min hand, den ska ut. Jag har finslipat lite på mitt CV nu på kvällen, kul att man hittar så mycket fel när det typ är försent.. Sökte Hööks igår och ska söka Till Häst så fort det bara går. Ett extrajobb vore ju inte dumt nej.

Ha det gött mina fina vänner. Imorgon blir det bio! "It´s complicated" med Maryl Streep.

Ordet a lá 2010 = Absolurre!googlebild

Vi har det bättre än vad vi tror

Publicerad 2010-01-18 20:35:12 i blandy,

Antingen väljer man att strunta i det, att stänga omvärlden ute, och att bara bry sig om sig själv. Det gör många.
Annars kan du välja att hjälpa andra. 50 kr är inte mycket och de kan rädda liv. Skänk 50 kr från er plånbok till de drabbade på Haiti. Det blir pengar som går till räddningsarbetet på Haiti. Istället för att du ska köpa cola eller vad det nu är.

Dödssiffrorna räknas nu upp till 200.000, men flera miljoner människor lever fortfarande. Man jämför nu dethär med tsunamin år 2001. De är utan boende, mat, vatten och oerhört många människor är skadade. Alla bidrag räknas. Minsta lilla krona hjälper. 
Genom att smsa AKUT till 72900 bidrar du med 50kr.

Det går också bra att sätta in valfri summa pengar på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".


rtr28teg

Inställd Pay&Jump

Publicerad 2010-01-18 20:26:01 i speeden <3,

Tyvärr blir det ingen Pay&Jump på söndag för Anna ska iväg ett tag, men det kommer ju fler gånger.. Om ingen är supertaggad på att köra oss till Kumla? Hihi.. och hämta/lämna lite transporter och sådär.. Nej blir nog lite för krånligt. Fan att man inte har körkort/bil/transport själv liksom. Vore najs med stall och hus på landet också om man ändå är igång. + ett fint ridhus och paddock. Ett slott kanske? Nej lite överdrivet kanske.

Red i ridhuset idag, då gick mensvärken över. Men fan vad dåligt det gick. Känns som han strejkar emot lite nu. Galoppen blir sken istället eller hopp och bock rakt upp i luften.. Jamen hallå vad händer liksom. Kanske är bra att det blir inställt på söndag... hah :) Får bygga bana i ridhuset istället och låtsas att det är liten tävling.

Allt kommer bli så bra. Jag har svårt att se något negativt med stallet/ridningen. Allt känns för jävla bra alltså. Underbara människor och toppenbra hästar. Stormtrivs. Speeden är bäst! och nu när Anna är borta kommer jag dela han med Laila, som lyckas vara både Anna OCH Mammas kompis! Hej världen är pytteliten. Känns så bra så. I sommar ska vi visa alla vad vi går för. Speciellt den där sura tanten som påstår att vi inte kommer ut genom ridhuset...

Nu tänker jag plugha GEMU. Åhhh... älskart. Men jag går ju estet. Man kan faktiskt inte hitta någon bättre linje!

Jobbansökan

Publicerad 2010-01-17 23:00:11 i horsie,

På tal om mens så skickade jag precis in min ansökan nu till Hööks. Vore inte dumt med ett extrajobb sådär ibland. Speciellt inte på en hästaffär. Tips till er hästnördar som fyller 18 år. Sök förfan! Eller nej, då får ju jag mindre chans.. ;)

Imorgon blir det stallmöte och trim i ridhuset.


vadå galen nordis? :)

Ni killar har det lätt

Publicerad 2010-01-17 22:46:17 i vardags,

Jo som sagt, att ha mensvärk måste vara bland det jobbigaste som finns. Det är fan inte kul alltså. Men nu börjar den ge sej. Bara en månad kvar till nästa då! Jag räknar ner.. not.

Skön dag annars. Promenerade imorse med Sos, och det tänker jag göra imorgon bitti också, fast själv. Har man sovmorgon så har man, då kan man passa på att ta en promenad. Fast om jag tycker samma sak imorgon bitti vet jag inte.

Godnatt.

Afrodans då?

Publicerad 2010-01-16 20:34:27 i healthy,

Det kanske är lättare än Aerobics? Eller inte.. Ska bli sjukt kul iallafall!
På torsdag ska vi iväg ett helt gäng och dansa gäääääärnet. Jag kommer nog vara bäst!

Afrodans here we come! (och placet är friskis såklart!)

 


Äru pepp på att hänka? Gört!

Earmaster

Publicerad 2010-01-15 22:46:31 i vardags,

Har suttit nu en stund med earmaster ett tag. För er som inte vet vad det är (för er som inte är esteter) så är det ett program där man tränar gehör. Vet ni inte vad gehör är får ni googla. Hihi. Iallafall så har jag gemu prov på tisdag, och eftersom jag vill hålla kvar mitt VG bör jag nog ligga i lite.. Det är typ som matte fast roligare, så det är helt okej faktiskt. Skönt med en vilodag ibland, speciellt en helgdag.

Dagen har varit soft och bra. Lite för lite Helen idag bara, vi har inte en enda lektion tillsammans idag. Syndkorv.

Vi åkte skridskor förut, alltså herregud hahahahhahaha. Tur att jag nästan hann lära mig åka baklänges iallafall. Slänger väl upp en film på youtube såsmåningom. Glöm inte checka http://helenihanni.blogg.se, där finns det alltid helt störda inlägg med sjuka filmer. Såna vi är, tyvärr.

Nu ska jag fortsätta pluggeliplugga. Imorgon blir det Speeden, tänkte hoppa i ridhuset, och sedan träning. Ifall det blir simning, gymmet, badminton eller promenad vet jag inte än. Det visar sig. PUSS&KRAM på er alla!skridskoproffset!

Hänsyn du vet

Publicerad 2010-01-14 23:47:46 i speeden <3,

En känd ridhusregel lyder: Skritta EJ på spåret.

Men det tyckte jag inte att de som var i ridhuset samtidigt som mig idag hade koll på. Fyfan alltså. Jag kommer för att rida igenom min Nordsvensk i ett proppat ridhus av Islänningar och andra hästar. Visst det kan jag ju inte göra något åt, håller alla koll på varnadra och sköter reglerna så fungerar allt som det ska! Ett stort Plus är att alla är glada och trevliga mot varandra. Så vet ju de flesta att det är. Förutom dom idag då. Nybörjare som skrittar bredvid varandra saaaaakta på spåret eller så står dom stilla där. Ja det är ju jävligt smidigt när jag ska galoppera. och det var ju inte så att dom höll sig på en volt utan dom var överallt HELA tiden.

Jag blev så jävla irriterad. Emma med kan man säga, som var med mig och fotade. Hon säger oftast vad hon tycker men lyckades hålla sig ifrån det idag.. När vi skulle gå därifrån kommer en tjock tant fram och säger: "Hurru kommer verkligen din breda häst ut där? " Alltså ÅHH en del vill man bara klappa till. Men jag gjorde det bästa för att hålla mig och förklarade på ett lagomt drygt men ändå trevligt sätt.

Snälla ni folk. Respektera och visa hänsyn, är man nybörjare och inte vet hur man rider med andra i närheten får man fan rida ute istället eller när det är tomt. Det hade iallafall inte varit mitt fel om det hade blivit en krock, även fast jag galopperade. Dom styrde ju förtusan in framför mig hela tiden. I D I O T E R.

Jo men det finns mycket speciella hästmänniskor, och så är det. Vad ska man göra.. Kul att Emmsi var med och fotade iallafall. Några fina bilder blev det, men gick inte så bra att rida, ofokuserad häst + ryttare + kaos i ridhuset + speed var lite småstel i bak. Bättre lycka nästa gång. På lördag tänker jag dra dit och hoppa! Någon som vill med och bygga? ;)

 

JEANS PARTY you gotta love it

Publicerad 2010-01-13 21:49:30 i kulturis,

Detta får ni inte missa!!!!!! Supernajz spelning som Bring the noise arrangerar. Vill ni få ännu mer sug att gå så ska ni veta att snygga idol-rasmus sjunger i MyOh som ska spela då ;) Massa andra asbra band!
Den 13e februari alltså! see ya.Jag och Anchi är ju med som Matansvariga + arrangörer i Bringthenoise nu. Så det gäller att göra reklam nu ;)

Taggat jajamen!

Publicerad 2010-01-13 21:11:08 i healthy,

Yeay. Idag blev det Idrott i skolan och sedan Aerobics... och jag tror inte någon nånsin varit så usel som jag var alltså! herregud!

Jo men jag tänkte väl inte på aerobics var typ.. Dans? Men jo, och jag + koordination = fiasko. Fast dom jag gick med var väl inte proffs heller, hehe, men jag var nog sämst! hahahhahaha! förutom på styrkedelen, då klarade jag fan allt. Men ja, jag är ju musklerköttarn inte dansfjollan. Men fan vad jag vill fortsätta. Jag SKA SKA SKA lära mig, jag ska kunna gå några steg i nååågra takter iallafall utan att krocka med någon eller snurra för många varv. Jag kände mig lite som en man typ. Cooltjej liksom.

Men det var sjukt värt! Taggad instruktör, taggad grupp, taggad jag, taggad musik och taggat. Ja men taggat. Jag ska bli aerobics proffs. Jag vill så himla gärna lära mig att dansa alltså, det är bara den som fattas. Men det är ju inte så lätt.. hahaha!

[aerobics]

Jag har en pennvässare att kasta i ditt ansikte

Publicerad 2010-01-12 20:51:06 i vardags,

Det är nu det blir så fel att ha en blogg och ingen dagbok. När man vill skriva: FAN FAN FAN FAN. Eller när man är arg eller ledsen eller allmänt tjurig!
Jag ska gå och kladda ner massa skit i nån ful jävla bok istället.

En grej folk! Falskhet är det värsta som finns.
Man är underbar bara man är ärlig.

NU tänker jag ta tag i en grej. Jag ska ta bort facebook "vänner" som jag knappt känner. Jag har hur många som helst som jag vet vilka det är bara, eller knappt det. Min nya regel är att man måste hälsa på varandra när man träffar iallafall. Flera gånger har jag hälsat på några som jag är vän med där, för skojs skull. Men de bara blänger. Okej sooooooooooorry men jag vill inte ha massa fejkvänner! :)

Bryt aldrig mot några vardagsvanor

Publicerad 2010-01-12 20:37:33 i vardags,

Imorse tänkte jag "Jag äter ju havregrynsgröt varje eviga dag, jag kanske skulle ta och äta något annat till frukost idag..." Så jag åt fil och knäckebröd.

Men fyfan jag har varit helt däng i magen hela dagen, den fungerar inte alls som den ska. Fick tillochmed gå ut från Spinningen för att fjärta, hahahahhahaha. Hädanefter: Alltid Havregrynsgröt på morgonen.

Zzzzzzpinning

Publicerad 2010-01-12 19:59:27 i healthy,

Typ sååå kul äre med spinning. Nej men seriöst, idag var jag så rastlös, eller ja inte som att det inte var jobbigt, det var typ den jobbigaste gången hittils. Anchi tyckte samma med henne också.. Knas. Men seriöst, hur kul är det egentligen att sitta och trampa på samma ställe i 30 minuter (glad att vi inte kör längre pass...). Speciellt när sadlarna är obekväma som fan och det är ruttet dålig musik till spinning. Typ hårdrock och en måndagslåt varenda himla gång! Åhh vad bra..

Men det är så sjukt bra träning och man känner sig så jävla duktig efteråt, och det ingår i gviks kortet jag har. Så jag tänker fortsätta köra några gånger till. Nog värt det. Fast nästa gång tar jag med en kudde att sitta på och en egengjord pepptränings skiva så det blir lite variation.. (a)

Imorgon drar idrotten i skolan igång igen, och vi ska få en ny lärare... hmmm, känns lite dumt eftersom att det bara är en termin kvar och jag låg så bra till med förra läraren.. (inte sänka sig inte sänka sig...)
Sen är det Aerobics dags, najz. Första gången jag ska prova det, och på friskis ofcourse! Sen blir det vila några dagar. Det är när kroppen vilar som den kan ta igen sig efter träningar och bygga muskler. Vill man bibehålla sin/a kondition/muskler utan att förbättra, ska man träna ca 2 gånger i veckan. Annars 3-4 om du vill förbättra. Sedan ska man vila sig resten av dagarna. Men vardagsmotion är alltid bra, som promenader och cykling och sånt. Det GÅR faktiskt att cykla till skolan. Det gör jag. och idag är det inte ens kallt.

Peppa på nu folk! Hur svinigt väder ni än tycker det är och hur många jävla anledningar ni är har. Det är värt att kötta, Beach TJUGOTIO vava ;)

Jamen tänk er själva ett år utan omväxling

Publicerad 2010-01-11 22:19:47 i vardags,

4/4-2009 var en mysig vårdag. Jag älskar våren. När man kan gå utan jacka första gången efter vintern och kan sitta ute senare på kvällarna utan att det blir mörkt.

Vilken är din favoritårstid?Föressten ser bakrunden dum ut till headern?..

Dagens träning

Publicerad 2010-01-10 20:58:19 i healthy,

Hallelåja
Nu var lovet slut då, imorgon börjar skolan, men jag klagar inte. Ska bli skönt att komma igång igen och träffa alla underbara människor! :) Måste få igång cykeln också, den har stått i princip hela lovet så den kommer nog vara asbusig. Oj vad rolig jag är.

Nu tänker jag vara så söt att skriva upp hur hurtig jag varit idag.
Jag drog först till Gustavsvik, tog 28 minuter att gå (jag tror nog att jag går snabbare än vad jag egentligen gör..). Värmde upp på Crosstrainern 10 minuter och drog sedan upp på gymmet och köttade rejält. Många ben/arm maskiner typ 30 min. Sen när jag tröttnade på det så blev det Löpbandet, gick i raskt tempo i 10 min. Efter det gick jag hem igen och trodde att jag gick snabbare men tog 28 minuter igen!

Tycker jag är så bra som inte låter kylan hindra mig att träna, och alla ni andra som också drar och tränar även fast man helst vill vara inne och gosa i soffan framför tv:n. Peppa varandra nu! Ni pallar. Det är nytt år, det är värt det ;)

På tisdag blire spinning och onsdag Aerobics, imorgon får min kropp vila, eller jag kommer väl cykla.. haha.
Vad tycker ni helst om att träna?

Hööks till Örebro

Publicerad 2010-01-10 16:20:54 i horsie,

Jag säger bara: Äntligen! Jag har gått och undrat hur länge som helst när det egentligen ska öppna här i Örebro, vart säger dom inte än men jag skulle chansa på Marieberg, och då är det ju bara för Till häst att lägga ner...

Så gryyymt iallafall. Nu slipper man åka 10 mil så fort man ska handla där ;D

Pay and Jump

Publicerad 2010-01-09 23:45:13 i tävlingar å sånt,

Shit det här blir tredje inlägget på typ 10 minuter, men jag är fan tvungen. (missa inte de andra inläggen bara)

Har anmält till Pay&jump nu i Kumla 24/1. Pepp! Anchi blir fotograf, det har hon lovat nu. Så om hon säger morgonen klockan 06.00 när vi ska åka till stallet, att hon inte orkar, så kollar vi tillbaka på dethär inlägget =)

Sjukt najz iallafall, nu tänker vi träna mycketmycket.

Nej jag skulle inte klara mig utan minusgrader, ever.

Publicerad 2010-01-09 23:41:35 i speeden <3,

Nu kommer den långa historien om Hanna och Speeden som skulle ta en kort och lugn ridtur för kylan och brådska:
Jag red iväg runt klockan tre förut, med en pigg och glad speeden (som vanligt då). Det var väl jag med, eller nae inte pigg, men på bra humör. Planen för idag var att rida och hälsa på Mamma (hon jobbar några km från stallet). Det var inte så halt så det blev lite trav och galopp till den stora skogen.

I höstas kunde man knappt rida där för att det var hur lerigt som helst, så jag tänkte som så att det bara är lite snö och mys där nu. Men dum som jag är tänkte jag inte på att det var snö både under oss... och ÖVER! Grenarna låg tunga i snö över hela stigen i flera hundra meter. Det var bara att slänga sig fram på halsen och låta Speeden sköta resten. Som tur har han ju gått och dragit timmer stor del av sitt liv så han bara plöjde gärnet genom träd och grenar. Ut ur skogen och vi hade väl en inkomst på tretusen kg snö på oss. mysigt värre.

Nu var vi framme hos mamma. Eller ja, efter att ha mött några galna får och rådjur såklart. Stod och pratade en stund och skakade av oss all snö.. Sedan begav vi oss hemåt igen, Fast en annan väg...
Jag var på suuuperbra humör, sjung och dona haha. Kände mig som 12 år igen, eller ja det vara ju bara 5 år sedan jag var det, så kanske 10 år då. När vi nääästan hade kommit ut ur skogen rätt nära stallet ser vi ett stort band över den lilla vägen mitt ute i skogen, i ödemarken. Först tänkte vi strunta i det och gå förbi det bara. Men jag tänkte efter en stund och ringde Nilla för att kolla vad det betydde. (hon är ju rätt mycket lantis ;) Fick till svar av hennes jägarkompisar att det nog inte var en sån bra idé att gå där. Vi blev tvungen att vända. Speeden tyckte jag var lagom dum i huvudet.

Antingen skulle det varit de som bott där som satt upp det bandet för att de inte ville att man skulle gå där, eller så kunde det vara farligt, typ is under snön. och drunkna vill man väl inte typ. Lite kallt att hamna i vatten nu känner jag.. Ingen idé att chansa så vi drog tillbaka igen, fast längsta vägen blev det, för nu började det bli mörkt, och vi ville inte ta vägen genom skogen då. Så det blev den stora bilvägen tillbaka. Lång omväg men vad skulle man göra, lite reflexer hade vi iallafall. Blev en heldel trav och galopp på väg hem. Dömysigt! Men kall som fan var jag och svor mest de sista hundrametrarna..

Tack världens bästa speeden iallafall för en mysig men knepig tur. Han är bäst!
och såhär såg snygga jag ut när vi var tillbaka (nej jag använder inte vit mascara)

Vad vore livet utan hästar alltså. jag vet faan inte. Puss påt, nu är jag varm igen. För er som orkade läsa igenom hela min uppsats: grattis!

Did you hear about the morgans?

Publicerad 2010-01-09 23:35:25 i vardags,

Hahahaha jag var så trött inatt så jag kommer knappt ihåg vad jag skrev och vad för ursnygg bild jag hade lagt upp i mitt förra inlägg. Så kan det gå. Jag hade jobbat hela kvällen lång till 01.30 på Deed så var lagom pömsig, eller ja, det betyder ju tydligen andra knasiga saker.. Men jaja! Steg upp klockan 12.00, fast vaknade 09.30 typ, om någon var sugen på att anteckna. (jag är sjukt bloggsugen så kommer skriva av mig nu kan man säga =) Drog till mormor och åt havregrynsgröt för Anchi hade ingen äppelmos (hehe det är obligatoriskt för en dag som denna) Sedan iväg mot stallet.

Ridturen blev en upplevelse, men det berättar jag om sen.
Nu är jag iaf hemma, stack på bio efter stallet. "Did you hear about the morgans?"

sjukt bra film som jag sett fram emot att se, hugh grant måste vara den charmigaste 40 plussarn i världen, och dialekten.. åhhhhhhh! se filmen om du inte redan tänkt göra det!Sjukt kul föressten att det är så många som gillar min header, får tacka anchi som fotat den, och Anna för att hon har världens bästa speeden =) Nu tänker jag snart sova, för jag är trött och tänker vara utvilad imorgon för då ska jag bannemig träna på gustavsvik!

Korvsås?

Publicerad 2010-01-09 02:15:24 i vardags,

Tjatja bloggen. Jag borde inte klaga, med tanke på hur mycket jag hatar hur alla andra gnäller. Men nu får jag skylla mig själv för jag har varit dålig på att ha vantar så mina händer mår inte suveränt alltså. Knallröda ¨på vissa ställen, har blivit så runt munnen också. och det är ju allt utom seksigt.

Jobbade på deed ikväll, segt, men gick.

Nu ska jag sova. Hos Anchi. Imorgon blir det kanske simma, om jag inte är fööööööööööör död. Slet ju faktiskt ikväll =) PUSSÅKORV!

Värt?

Publicerad 2010-01-07 00:45:57 i vardags,

Värd kväll.
Värd film - Rain Man.
Värt att vara frisk.
Värt med Yoga imorgon.
Värt med det mesta.

Nu ska jag sova.Imorgon is it: Stallet. Yoga. Livet. Hehe.

Hafermel ist gut

Publicerad 2010-01-06 16:18:01 i vardags,

Nu har jag äntligen köpt nytt havregryn och äppelmos, plus hallonsylt. Försöker hålla mig till ett lite mer nyttigare alternativ, men är ju inte jättelätt när den ska vara god och inte för dyr. Men tror det blev bra. Ska fan prova alla havregryn som finns nu alltså. Idag blev det Axas.

Jag sitter här och lyssnar på Pink, såklart. Har kikat runt på många olika bloggar och sådär. Igår blev jag faktiskt intervjuad över telefon av en jättego tjej som gör ett projekt i skolan typ. Hon ställde frågor som varför jag bloggar och vad som är positivt & negativt. Kul att få vara med =) Hon skulle faktiskt egentligen intervjua Amandavardet, men hon tog mig istället. hahahahha det var lite kul.

Jag funderar föressten på att dra på Jesusrock i sommar. En kristen musikfestival. Inte för att jag är kristen, men kan ju vara najs. Någon som är på? Ett döflummigt band som ska dit. EleventySeven. Faktiskt bra! http://eleventyseven.com/media

Nu tänker jag göra havregrynsgröt, inte för att jag är hungrig, bara för att det är så himla gott! (och nyttigt)

TAGGAR IMORGON - YOGA!

Goldie Dressie 70ie talie

Publicerad 2010-01-06 15:38:01 i blandy,

Man kanske skulle satsa på att köpa en sånhär? Bara för att ha lite speciella kläder i garderoben. Så tråkiga kläder som jag har i min garderob, har nog ingen.


i like it

Det var då ett jäkla tjat om denna himla kyla

Publicerad 2010-01-06 14:34:57 i blandy,

Det är vinter! Vad tror folk. Att det ska vara 30 plus och sol? Det är vinter förfan. Jag har legat hemma fyra dagar i sträck nu så längtar mest ut, har varit ute till affären några gånger och visst ja det är kallt, men vi kan inte göra något åt det tyvärr. Kolla allas facebook statusar, bara massa gnäll. Men ja, man bor ju i gnällbältet, vad har man att förvänta sig av folk.

Jag tycker det mest är fränt att Örebro slår sitt köldrekord.

"Kallast på 20 år Örebro slog köldrekord

I morse höll ett över 20 år gammalt köldrekord på att slås i Örebro. Under tidiga morgontimmar uppmättes minus 28,3 grader."

Tre filmer på tre dagar

Publicerad 2010-01-05 17:52:51 i kulturis,

När man är sjuk har man tråkigt. När man har tråkigt vill man göra något. Då tittar man på film.
Jag har under 3 dagar sett 3 olika filmer. Jag tycker alla var bra men på väldigt olika sätt. 
Jag är inte på värsta skrivhumöret så skriver bara en liten snutt.

En värsting till Syster


Sjukt värd film som drog åt sig många garv.
Kul och udda handling.

Billy Elliot


Fin film som jag tror gillas av de flesta som sett den.
Billy är så himla söt och stark för att vara 11år.

The Rose


Helt crazy film, gjord 1979.
Mer som en dokumentär än en film, lite för lång.
Den blir mer intressan att se på eftersom den är verklighetsbaserad.

Sådärja

Publicerad 2010-01-05 17:36:40 i healthy,

Nu har jag skaffat en ny kategori: Hälsa och Träning.
Meningen är att jag samtidigt som jag skriver om det jag gör och hur jag tränar ska jag peppa andra och ge andra tips&råd.

Att ha en god hälsa är viktigt och för att kunna ha det ska du äta rätt och träna rätt regelbundet. Men du ska också känna att du mår bra och är lycklig och leva utan stress.

Kommentera gärna om det är något ni funderar eller vill klaga på =DJag är dyngpepp! På torsdag äre Yoga dags på friskis.Den 23e Februari SKA ett par Nyinköpta Jeans sitta snyggt&bra yes. Ellerhur Sophia? ;)

Kom igen, nu köttar vi!

Publicerad 2010-01-04 21:22:44 i vardags,

Det jag HATAR med blogg.se är att när man råkar gå ifrån sidan så försvinner ALLT. Det borde hamna i utkast eller något. Fan alltså nu hade jag skrivit längsta inlägget igen, och det blir ju knappast samma sak om jag försöker skriva ett likadant. Så jag struntar i det.

Jag försöker mig på en liten samanfattning istället.
* Jag har ett nytt mål, ska innan sista februari ha köpt mig ett par snygga jeans som jag ska känna mig snygg och bekväm i (Jag är ingen jeansmänniska, hatart. Men nu skare bli ändring)
* Förut provade jag ett par gamla jeans som var försmå för 2 år sedan. Dom satt perfekt.
* Imorgon SKA jag ut, trött på att sitta inne.
* Det är bara 81 vanliga skoldagar den här terminen.
* Om 51 dagar drar jag till Timrå.
* Om 149 dagar är det skolavslutning och då får jag ett långt varmt lov.

Men tills det kommer det vara en underbar termin med världens bästa esteter.
Om exakt en vecka äre skoldags.


det här är världens snyggaste brud, och jag är så himla taggad på att komma i form och få en kroppsform lite mer som henne.alecia beth moore yesyes

Just nu uppskattas det icke

Publicerad 2010-01-03 22:40:54 i vardags,

Ja alltså, jag har ont i halsen. Det suger. Den här dagen hade kunnat blivit mys med både Speeden i ridhuset och sedan Frosten med Anchi. Men sånt här kommer alltid vid dåliga tillfällen. Fast det kanske var bra ändå, för jag behöver nog några vilodagar med bara mys, promenader, vänner och havregrynsgröt.

Idag blev istället en slappardag, lite plugg är gjort och jag har bokat och hämtat tågbiljetter! 24/2-1/3 kommer jag befinna mig i Timrå, hos GK. Så himla värt! Jag var där senast 2007, och jag kan ju tala om att man inte var vacker på den tiden, haha tur att man kom på hur man såg ut egentligen... Men 2007 var najz, då hände det mycket, och jag hade min egna lilla stil ha ha ha. Men vem har inte haft såna tider liksom?

Jag ska väl sussa snart, om jag inte har allt för ont i halsen imorgon ska jag fan ut på en promenad med mina nya lurar! Puss


Sleigh and sledge

Publicerad 2010-01-03 00:03:31 i fjordisar,

HejsanHoppsan. Jag är sjukt trött. Men ändå sitter jag här, bara för att det ska bli lite snyggt uppdaterat. Hallå jag har funderat på en grej. Jag skulle ju inte vilja att allt försvann liksom, hela bloggen, det är ju egentligen som värsta dagboken nu under 1½ år typ. Det är väl om man skulle skriva ut alla sidor... men nja.... Blir några tusen antar jag. Får klura vidare. Lite ska jag fan spara iallafall.

Idag blev det ut till Linneberg med Felicia (som sov här) Anchi & Ella. Vi åkte först släde och sen pulka bakom Rova. Vi vågade på oss en liten galopp och jävlar vad det gick undan därbak, pulkan fick nästan motor. Den var nästan lika trött efteråt som Sunes pappas pulka i Sunes Jul, och för er som inte sett det: Do that.

Erkänn att det ser mys ut.

Gott nytt 2010

Publicerad 2010-01-02 23:58:03 i vardags,

för det första: Man säger Tjugotio! inte något annat, bara så ni vet.

GOTT NYTT ÅR. hoppas ni haft en bra start på året, det har jag. Fast har varit enormt trött för har hänt mycket, men nu är Robin på hemväg och jag ser fram emot några lugna dagar @ Frostens place. Där är det inget annat än lugnt och skönt =)

Här kommer lite nyårsbilder.

   

Först åt jag + familj + m&b + anchi på Lilla Indien. Supergott med Kycklig, ris & Curry mojjs. Sedan drog jag och Anchi till Hovsta och träffade världens bästa Robin + släkt en stund. Efter det blev det upp till stan och hem till Anchi med Edvin&Unni och sen staaaaaaaaaaaaaaaan. Wiho, nu orkar jag inte rabbla upp alla man träffade, lättare att skriva upp villa man inte träffade. Typ. Hängde på järntorget med folk till 01.30 då drog vi till Anchi. Sen somnade jag typ halv 5, aptrött.

Blev faktiskt bättre än vad jag hade förväntat, inget märkvärdigt och inte tråkigt. Vad gjorde ni?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela