hanna roth

live, love, laugh

blogawards

Publicerad 2010-03-31 23:42:39 i blandy,

"Häng med VeckoRevyn och Blog Awards ut på turné – vi drar igång om några veckor och sprider sedan stjärnglans över hela landet under resten av året! Passa på att träffa alla dina favoritbloggare, låt oss skämma bort dig med massor av lyxiga och glamourösa aktiviteter, shoppa trendnyheter från Bik Bok till fördelaktiga priser och mingla med VeckoRevyn-gänget på plats. Dessutom uppträder artisten och YouTube-stjärnan Magnus Weideskog live på plats. Självklart får du i sann gala-anda med dig en välfylld goodiebag hem!"



Bara för att mami tipsade mig så tänker jag dra dit, och absolut inte för att få träffa typ Kissie. Henne klarar jag inte av, vill helst inte se henne, eller ja det vore ju kul och se om hon verkligen likadan i verkligheten.. Men iallafall.

Anmäl dig HÄR, om du också vill gå på det. Blogawards i Örebro alltså. Eller ja, finns i flera städer. Go for it! Du får ju en goodiebag.

Det kan inte gå bra jämt

Publicerad 2010-03-31 00:17:01 i speeden <3,

Såhär dåligt som det gick att rida idag har det inte gått på länge.... Så nära så att jag var nära på att ringa och avanmäla mig från tävlingen nästa lördag. Ingenting gick idag, iallafall inte när jag ville att det skulle gå.

Men det är väl bara att ta nya tag. Det kan inte gå bra jämt, och huvudsaken är inte att vi vinner tävlingen. Det är att vi har roligt. Det är ju trots allt hans första tävling någonsin och min första sedan typ höst 2009, så jag känner mig lite rostig. Det får gå som det går!

jag älskar dig iallafall underbara speeden!
det är typ sånahär dagar som får mig att inse vad du betyder mycket för mig

Dagens ridtur + ridplanering

Publicerad 2010-03-29 21:28:49 i speeden <3,

Hejs!
Igår red jag ett dressyrpass, lika jobbigt som vanligt.. hoppas verkligen det kommer gå bra på tävlingen om två veckor.. Håll tummarna för oss! Ska rida lektion på torsdag igen, 10.00. Hurtig tjej!

Idag red jag en långtur på 2½ timma, även fast både jag och speeden hade träningsverk haha från igår. Var nog bara bra att vi fick komma ut en stund. Red med Vikky och Dee-Doo, stor jävla Tinker!

Det är så kul att ha kommit igång och rida tillsammans med gamla hästkompisar nu, även fast jag står en bit ifrån dem. Nu känns det sorgligt att Speed ska tillbaka om 2 månader... vill inte :(
Får försöka lösa det på något sätt! Vet ju fortfarande hur länge eller när jag ska till Taffsnäs.. vore ganska skönt att få veta det nu faktiskt. Så man kan lägga upp sommaren på ett bra sätt.

här är veckans ridplanering:
mån - utetur med vikky
tis -
ridhus
ons - ridhus el. ute
tors - träning
fre - skritt barbacka tur
lör - vila
sön - ridhus ev hoppning.

lördagsshopping

Publicerad 2010-03-27 21:59:41 i vardags,

TJATJA bloggen, och tänk er att det sägs typ som att krilleboi eller vad han nu heter skulle säga det.. Typ så! Ah ni fattar väl.

Idag blev det step på friskis med Ellan :) det gick väl bra, eller var typ som aerobics fast med bräda. Sjukt svårt att hänga med, men var sjukt kul och jobbigt. Det blir väl lättare desto fler gånger man går liksom. Efter det drog jag upp på stan och shoppade lite.

 

prickig tröja monki 400 kr
jeansleggings vero moda 299 kr
grå tröja monki 300 kr
solglasögon 150 kr


SÅ VÄRT ATT MONKI ÖPPNAT I ÖREBRO!!!!!!

Vann föressten biobiljetter till filmen klara från hööks, som jag redan sett då.. Men ska se igen! Plus att trisslotten från se&hör hade kommit. Men jag vann inte en krona. Kul ändå med priser på posten.

lisa nilsson konsert

Publicerad 2010-03-26 23:40:32 i kulturis,

Denna kväll blev det Lisa Nilsson! Hon firade 20 år som artist och kom till Conventum och gav oss en underbar 3 timmars konsert med massa fina låtar. Jag är inget stort fan direkt som lyssnar på henne dagligen, men att hennes låtar och texter är underbara håller jag med om. Plus att hon verkar så himla godhjärtad och äkta.

Ruggigt bra konsert!



bild från konserten

påsklov nu vafan

Publicerad 2010-03-26 13:15:03 i vardags,

Äntligen påsklov! Eller ja, jag har en lektion kvar. Idrott. Men det är ju bara skönt att få träna lite. Sen är det 2½ vecka innan det är vanliga lektioner igen. För veckan efter påsklovet har vi vårkonsertvecka.

ÅH så skönt. På lovet ska jag bara chilla, plugga, rida, gå på bio, gillersklack och träna! Jag saknar friskis. Jag är trött och utsliten också. Ska bli så skönt utan skola igen, även fast det nyss var sportlov.. Igår kväll somnade jag 21.00 för att jag bara hade sovit 4 timmar natten innan. Så man borde tycka att jag ska vara pigg idag, men är fan lika trött som igår. Springer runt i mjukisbrallor, det är skönt.

Jag är en dålig bloggerska, men sanningen är att jag har ett liv.
Eller ja, bloggen är ju såklart ett liv, men det riktiga livet är ett annat liv.

regnet stör mig inget alls

Publicerad 2010-03-23 22:04:29 i vardags,

Det är bara skönt med lite omväxling, jag har saknat regnet. Är så underbart att bli lite blöt ibland, fast surt när man inte torkar såklart. Så det är bättre med spöregn på sommaren, då torkar man fort som fan.

igår vände jag på min lugg, eller benan menar jag. då såg det ut såhär.



Godnatt! Imorgon är det spelning så blir inget bloggeri för mig då.

måndag igen då

Publicerad 2010-03-22 22:22:32 i vardags,

Hallåj! har haft en superfin måndag tycker jag allt.
I skolan flöt allt på bra, inte så jättemycket nu veckan innan påsklovet. Men allt kommer väl sen antar jag.. Veckan efter vårkonserten. Då börjar alla nationella prov och så tycker såklart alla lärare att man ska prioritera deras kurser före alla andra, jamen det är ju lätt. Min förra mattelärare trodde seriöst att alla elever pluggade matte 1 h om dagen varje dag! mja, för det gör man ju..

Stallet efter skolan, var lika bra som vanligt. Syster red "lektion" för mig på stora Speeden, hon är så himla duktig!

och min stackars anchi ligger sjuk hemma, krya på dig bästis! <3

hemmakväll

Publicerad 2010-03-21 20:13:50 i vardags,

Gud så skönt. Jag tog mod till mig och skippade vokensrepet idag. Så som jag ser ut. Mamma tittade på mig och sa "du mår inte bra". Jag är typ grå/svart under ögonen. Det betyder alltså att jag behöver sömn. Men hur går det ihop när man måste plugga. Nu svettas jag dessutom. Plus att jag bara måste se Ballar av stål sen.



Nån mer som tittar på det?

Veckan i stallet

Publicerad 2010-03-21 18:56:26 i speeden <3,

Här kommer lite bilder från veckan i Latorp med världens bästa Speeden.

    


nu när det är på väg mot vår och han tappar vinterpälsen kommer hans fina sommarpäls fram som verkligen glänser guld!

Bio "klara"

Publicerad 2010-03-21 15:54:12 i kulturis,

Har precis kommit hem från den efterlängtade filmen "Klara".



Klara är baserad på Pia Hagmars hästböcker under samma namn. Jag läste allihopa när jag var yngre och det är sjukt bra böcker!

Tyvärr så var filmen långt ifrån lika bra, rätt dålig faktiskt. De hade ändrat massor från böckerna och typ ingenting var som det skulle vara. Men ändå väldigt mysig att se just för att den handlade om hästar. och för att Jonte var så himla söt!

Träningsverk är mumma

Publicerad 2010-03-20 17:10:17 i speeden <3,

Tjadär!
Både igår och idag har blivit jobbiga pass med hästen. Men sjukt kul! Red lektion igår och ute idag med Linnea i 2½ timma. Imorgon ska plutten få vila lite. Jag slänger upp bilder/filmer när jag hittat kameran... vetefan var jag lagt den alltså.
Ha en bra lördagkväll!

vill ni se något kul? köp se&hör

Publicerad 2010-03-19 22:54:58 i vardags,

Kollade mejlen en snabbis på den härliga håltimman på två timmar vi har på fredagseftermiddagarna.
Där kan man snacka om överaskning!

Ett mejl från se&hör såg jag och förstod direkt vad dom skulle säga. För några veckor sen skickade jag in en bild på mig och Idol Eddie (just av alla 'kändisar' som finns så blev det han av någon anledning). Det var faktiskt mest på skämt för trodde absolut inte att jag skulle komma med där.. Men jahapp, det blev såhär:

Hej Hanna!
Tack för ditt bidrag till “Jag mötte en kändis”. Din bild kommer att publiceras i SE&HÖR nr 13/14 (ute den 25/3) och belönas därför med en Triss-lott! Vart ska vi skicka den?




tur att man är så söt! äsch den ska ju bara säljas över hela landet! hah, hoppas trisslotten är värd massor................

en onsdag

Publicerad 2010-03-17 22:03:26 i vardags,



Kom nyss hem från Hjalmar Bergman teatern, har sett kulturskolans musikallinjes uppsättning av West Side Story. Kan inte säga mer än att dom var sjukt bra och jag blir nästan lite stolt av att se dom!

Imorgon blir det läkarbesök och därav ingen skola för vi ska ändå sluta efter lunch, yey. Så blir att hämta hö istället, åh så kul. Ha en bra kväll!

snacka spring i bena

Publicerad 2010-03-16 22:44:08 i vardags,

Hallåj. Kom hem från stallet och bring the noise möte för ca en timma sen. Allt gick bra i stallet, red en runda själv och han var så duktig. På mötet planerade vi inför spelningen 24/3 (nästa onsdag). Kommer nog bli fett! Förutom att jag inte gillar musiken.............jajamen så var det med det.



Rubriken. Ja nu undrar vi väl. Men har inte besökt friskis så mycket de senaste två veckorna (ärligt talat bara två gånger) för att jag är i stallet varje dag nu. Så jag känner att hela jag är ryckig och vill iväg och tränaaaaaaaaaa! Springer ALLTID till eller från bussen nuförtiden eller vart jag nu ska, även fast jag inte har bråttom. Och då är det ändå snorhalt ute och kallt.
Men måste komma iväg snart... Medel, gym, aerobics, vad som helst bara jag får köra av mig lite. Hmmmm ska bara se vart den tiden fanns. Synd att man inte är en morgonpigg sak då kunde jag träna på morgonkvisten. Men nae, knappast.

Imorgon blir det skola -> stall -> west side story genrep.

uppsatt hår i fem veckor

Publicerad 2010-03-16 09:54:45 i vardags,

Oj, vilket intressant liv jag har. Nu har jag iallafall fått för mig att jag ska ha uppsatt hår i två veckor till.
Jag har haft det i två veckor nu, inne på tredje veckan. Tyck att jag är störd, men det är en kul grej hah. och det finns ju så många olika uppsättningar att välja mellan. Fast jag har bara haft vanlig "hästsvans" och "bulle" än så länge.

Om ni inte fattat anledningen än, så är det för att jag ska se hur långt det växer, och jag förväntar mig att det har växt en bit också. Kul liv :)

Hööks rea

Publicerad 2010-03-15 21:55:30 i horsie,

Alltså det här kan inte sluta bra. Hööks har massa rea och jag har blivit tokkär i ett "fleeceset". För det första är det svinbilligt och för det andra är det sjukt fina grejer (jag älskar brunt).



(det är det här fast i brunt... eller om man skulle ta rött? njae)
Så som sagt, nu gör jag nog ett ryck och beställer från Hööks. det var så längesen. Så om du också är sugen, hör av dig!

slut på den här veckan

Publicerad 2010-03-14 23:43:23 i vardags,

Hallelu! Nu har ännu en vecka gått, och fort som vanligt. Här sitter jag och skriver rent min novell som jag tänkte skicka in till Friskis novelltävling. Man kan ju gå och vinna 5000 :-, så det är ju värt att försöka.. Inte för att jag tror på en förstaplacering men ändå hah.

Dagen har varit okej. Gick riktigt sämst att rida men till nästa vecka tar vi nya tag! Bara att glömma och gå vidare. Blev superglad när jag loggade in på bloggen och såg att jag hade typ 15 nya kommentarer, inget som brukar hända mig. Så kul :)

Ha en underbart start på veckan nu om jag inte hinner säga det imorgon. puss&kram

I'ts a beautiful day

Publicerad 2010-03-13 23:52:04 i speeden <3,

Tack Edvin för sällskapet i stallet! så mys med killar som tycker det är kul att vara där och rida en sväng. och inte bara det, det är typ andra gången i hans liv som han rider och han galopperar barbacka! helt otroligt. Killen är en naturbegåvning. Tack också till vädret som är så underbart så idag började jag med vårjackan!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

melodifestivalen final avklarad

Publicerad 2010-03-13 23:40:24 i blandy,



Det blev Anna Bergendahl som kommer att representera Sverige i eurovision song contest i Norge detta år.

Vad tycker ni om det?
jag gillar henne och hennes röst, men visst, kanske inte en vinnarlåt.

underbart väder = underbar dag

Publicerad 2010-03-12 22:13:10 i vardags,

TACK för en fin dag vädret. Ibland gör det inget att man har 2½ timmas hål när det är sol, för det är bara att gå ut och ha det underbart skönt. och shit fan nu när det börjar bli vår måste jag ju byta header...



Fet där var en sån ruggigt fin dag alltså. Lunchkonsert ute i solen, fast då var det typ maj. eller juni tillochmed.

matte in my.......ass?

Publicerad 2010-03-12 12:20:40 i vardags,

Någon mer än jag som känner att matten är allt utom underbar, rolig och enkel och fler positiva saker? Jag orkar inte ens lägga ner tid på att försöka fatta. Visst, jag får skylla mig själv. Men förstår faktiskt inte varför man behöver matte i framtiden. Någon som vill förklara det för mig kanske..?

Längtar inte till Nationella.

En vecka har gått

Publicerad 2010-03-11 21:50:33 i speeden <3,

Hallåj!
Exakt en vecka har gått idag sen jag flyttade världens finaste foderhäst till Latorp. Allt har gått super! Har varit usel på att blogga om allt, men jag antar att ni fattar att det inte alls har funnits tid till det.
Har varit ute 1-2 gånger varje dag, och sedan i lördags har jag ridit varje dag. Imorgon ska han få vila älsklingen.

Här kommer lite bilden från de här dagarna som gått på Latorps Gård, skulle ni vilja kika in på hemsidan till gården gör det här!
            
 
klicka på bilderna för att få dem större, och glöm inte kommentera! ;)

Remember me

Publicerad 2010-03-10 20:20:25 i kulturis,

Stark film. Se den om du känner att du har ett hjärta som klarar det. Mitt hjärta känns inte riktigt helt. Jag kan inte säga att filmen var dålig, och inte bra heller. Eller jag vet faktiskt inte. Den var speciell.


"Live in the moments"

Okej. Tiden bara rinner iväg

Publicerad 2010-03-09 07:17:26 i speeden <3,

Snart har vi stått i Latorp i en vecka, och allt går så HIMLA bra. Det är helt sjukt. Han uppför sig så bra och verkar trivas till hundra i sin nya miljö och med de andra hästarna. Så skönt. Igår red jag ett jättebra dressyrpass och jag är mer än nöjd. Det här hade jag inte förväntat mig.

Men nu måste jag till skolan. Vet inte när jag ska hinna blogga nu för tiden, men, det får jag ta mig tid till då.

älskade speed<3

Human Frontier

Publicerad 2010-03-06 23:21:03 i vardags,

NEO.fantastiskt bra. Men gick inte till Globen, fattar inte. Något måste blivit fel.......... han är min lilla pudding.

Jaja, jag har så sjukt mycket att blogga om, och så sjukt många bilder att lägga upp. Men nu är det så att jag är sjukt trött och gick upp sjukt tidigt, så nu tänker jag sussa.

En sak till bara: Brände mig typ i ansiktet idag av solen... snacka vår! PUSS


Hästen är flyttad och allt känns bra

Publicerad 2010-03-04 23:09:32 i speeden <3,

Nu är han flyttad. Åkte direkt till stallet efter skolan och packade ihop och körde iväg mot Latorp halv 5. Tog ca 40 minuter så vi var framme strax efter fem. Ställde in han i hans nya fina box full med massa mysigt halm (som han kommer äta upp såklart....). Där fick han stå och äta hö medans vi åkte och fyllde transporten med massa hö som jag köpt av Virre. (TACK!) Det rymdes 25 stycken stora höbalar så hoppas det räcker ett tag så jag slipper åka snart igen.. Men eftersom han står ute nu två nätter i rad ensam utan burarna med hö så måste jag slänga ut extra mycket så jag vet att han har tillräckligt och kan hålla sig varm i kroppen. När dom tuggar och så går ju blodcirkulationen igång och så håller dom sig lättare varma :) För er som inte visste hah.

Han verkade trivas iallafall! Fast han tyckte att det var sjukt konstigt att inte komma in, utan stå ute i mörkret.. Imorgon ska jag ut på morgonen och fodra och byta täcke och fixa i stallet. Allt känns som en stor röra nu, har ingen struktur eller något i garderoben utan allt bara ligger huxflux eller hur man nu säger. Kan ju inte vara stökigt redan första dagen! hahahhaha.

bilder: speeden redo inför flytt!
  

bilder: speeden i sitt nya hem!
 

Alice in wonderland

Publicerad 2010-03-04 22:48:10 i kulturis,

Jag och familjen såg Alice i Underlandet igår på världspremiären.

Så SJUKT bra film! Alla filmer Johnny Depp är med i är superbra, jag skojar inte. Den var lite lik Kalle och chokladfabriken. Absolut inte någon barnfamilj utan för alla åldrar. Skulle inte ha något emot att se den igen!



se den ni som inte gjorde det på premiären!
Haha jag har inte sett Avatar än. Tror jag är sist med det..

Gratis på posten

Publicerad 2010-03-02 23:43:27 i blandy,

Wiho vad skoj!



Två biocheckar och en skrapbingolott slank ner i brevlådan, eller brevinkastet som man säger i stan. (?)
Vann tyvärr inget på skrapet, men bio är ju alltid värt!Vill se Klara i slutet av Mars, och sen är det ju massa fler bra som går på bio. Jag tror jag gått på bio säkert 10 gånger bara iår, och betalat en gång för biljett. Alla andra gånger med checkar, presentkort, förhandsvisningsbiljetter osv. Så värt!

Vad har ni som ni vill se på bio? :)

Sadelmakarn och lite så

Publicerad 2010-03-02 21:02:13 i speeden <3,

Tjohojs tjohejs.
Lagom bra dag idag, bara extremt trött. Hoppas på mer sömn inatt men det tror jag inte för måste plugga mer än vad jag redan gjort (dvs typ ingenting). Drog ut till stallet efter skolan, fixade till Speed och tog in dom. Sen åkte jag hem igen.

Sadelmakaren var ute och tittade på sadeln idag och tog den med sig för att stoppa om den. Han har ju varit lite stel i bak och grinig när man ska arbeta med honom så vi antog att det var sadeln som inte låg bra, och sadelmakaren sa samma sak. Så hon ska stoppa om den lite så blir det nog mycket bättre. Hoppas jag, vi måste ju trimma till tävlingen ;)

Hoppas på bättre väder på torsdag, för då SKA vi flytta han. Tänker inte vänta längre alltså!!!! :)

tävlingsdags snart igen

Publicerad 2010-03-02 21:00:47 i tävlingar å sånt,

Nu var det sjukt längesen jag tävlade. Typ i höstas var det ju lite bruksridning... Annars var det ju senast i somras på Fjord-SM jag tävlade Hoppning. Gud vad tiden går fort!
Men nu är det dags igen!
11/4 i Askersund ska jag och Speed vara med på Kallblodsdressyr. Lokal tävling, tänkte rida LC:2 (som vanligt)
Håll tummarna för oss.. det är ju trots allt bara typ en månad kvar.



när jag provred speeden oktober 2009

Update April: Blev ingen tävling då min plutt fick fång :(


GAGA till Globen!

Publicerad 2010-03-01 15:14:53 i kulturis,

Lady Gaga till Globen den sjunde maj 2010. Biljetterna släpps nu på fredag klockan 09.00 Äntligen är det dags för kvinnan med världens knäppaste scenkläder att komma tillbaka till Sverige. Den stora stjärnan Lady Gaga kommer att uppträda i Globen i Stockholm redan den sjunde maj. Det är inte första gången världsstjärnan reser till vårt avlånga land. Förra året hade den 23-åriga artisten ett bejublat framträdande på Gröna Lund där hon slog publikrekord med 23.000 åskådare.

Lady Gaga har anknytning till Sverige genom sina hitsinglar "Just Dance" "Poker Face" och "Bad Romance" som alla är skrivna av den svenska låtskrivaren RedOne. Vi hoppas på en spekatakulär show av Ladyn när hon entrar globens stora scen och hoppas att hon bjuder på mycket knäppa outfits och massa skön partymusik!

Älskar!

Lady Gagas otroliga Monster Ball-turné!

(Gaga började turnén igår i Storbrittanien, snacka om ny look)

källa: http://www.posh24.se

Och klart som fan jag själv inte kan gå då. Nationella i Engelska B och Konsert... FAN!
Jaja jag fick ju se henne förra året iallafall, och ska se Pink i Juli, så får väl nöja mig med det så länge..

Inställd flytt..

Publicerad 2010-03-01 11:48:38 i speeden <3,

är det bara för min blogg.se krånglar? hmm.

Idag sa vädret emot så att flytta häst blev inställt tyvärr :( Vi provade oss på att åka och hämta transport men det gick inte, vi fastnade med bilen och vägarna syndes knappt. Man vill ju inte chansa när man har häst därbak liksom. Det blåser och yrar, snöar och busar. Så vi skjuter fram det tills på torsdag istället! Blir nog finfint till helgen där.. Bara surt att behöva vänta flera dagar när jag redan väntat tillräckligt länge! Men ska ut till honom imorgon och rida en sväng. Han tappade en sko igår men hovis kunde komma ut idag så får vi det fixat iallafall.

Plugga nu... ha en bra dag, haha vilken slappis jag är som ändå tog ledigt från skolan. kan ju lika gärna plugga hemma!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela